Marinată de morun sau nisetru

Printeaza

Marinată de morun sau nisetru

Ingrediente:Marinată de morun sau nisetru

  • 1 kg peşte
  • 100 g morcov
  • 50 g făină
  • 1 g piper
  • 150 g ulei
  • 100 g bulion
  • 100 g oţet
  • 100 g vin
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 100 g ceapă

 

Mod de preparare:

Peştele curăţat se taie în felii, se sărează şi se pră­jeşte în ulei bine încins, pînă capătă o culoare rumenă pe ambele părţi.

In uleiul rămas de la peşte se prăjesc morcovii şi ceapa, tăiate în felii subţiri. Cînd a început să se prăjească zarzavatul, se adaugă făina, lăsînd să se prăjească bine îm­preună. Se stinge cu bulion subţiat cu apă, puţin oţet şi vin. Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă circa 30 min (sosul marinat trebuie să fie acrişor).

Se pune peştele într-o tavă, peste el se strecoară sosul adăugind foi de dafin, piper şi cimbru. Se lasă să mai dea o dată în fiert, apoi se dă la cuptor, pentru a se rumeni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.