Marinata de macrou cu mujdei de usturoi

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de marinata de macrou cu mujdei de usturoi din: macrou, usturoi, otet, untdelemn, sare, piper si foi de dafin.

Ingrediente:Marinata de macrou cu mujdei de usturoi

  • 1,5 kg macrou
  • 50 usturoi
  • 50 ml oţet
  • 100 ml untdelemn
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă şi se filetează, se sărează şi se piperează. Apoi, se prăjeşte în jumătate din cantitatea de untdelemn (nu este nevoie de mult untdelemn, trebuie doar ca peştele sâ se rumenească puţin), după care se toarnă un pic de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la cup­tor.

Oţetul se diluează cu 200 ml apă şi se pune la fiert. Când peştele este aproape gata, se scoate din cuptor şi se toarnă peste el oţetul fierbinte. Se adaugă foile de dafin şi se introduce la cuptor şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade suficient zeama.

Din restul de untdelemn, sare şi usturoiul zdrobit se face un mujdei gros, ca o maioneză. Peştele se aşază pe un platou, deasupra se pune mujdeiul şi se serveşte.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • marinata de macrou cu ceapa si morcov

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.