Marinată de iepure

Printeaza

Marinată de iepure

Ingrediente:Marinată de iepure

  • 1 iepure
  • 500 g ceapă
  • 300 g morcov
  • 1 ţelină
  • 50 g făină
  • oţet
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lămîie
  • 300 g bulion
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot în altă cratiţă şi se acoperă ca să se înăbuşe în abur. In ule­iul rămas se prăjeşte ceapă, morcov, ţelină (toate tăiate în felii subţiri).

După ce s-a călit zarzavatul se adaugă făina, se stinge cu bulion de roşii amestecat cu apă şi oţet, se mai adaugă o foaie de dafin, piper, sare după gust. Se lasă să fiarbă o oră.

Acest sos se strecoară peste iepurele călit şi se fierbe împreună pînă se înmoaie carnea. Se serveşte rece cu felii de lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.