Marinată de crap

Printeaza

Marinată de crap

Ingrediente:Marinată de crap

  • 1 kg crap
  • 100ml ulei
  • 1 morcov potrivit
  • 2 cepe portrivite
  • 1ţelină
  • 1 păstărnac
  • 50g bulion
  • 1 lin­guriţă boia dulce
  • 100g oţet
  • 1 linguriţă făină
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite, care se sărează şi se prăjesc în ulei în­cins. Pentru marinată peştele se rumeneşte doar, deoarece mai fierbe şi în sosul propriu (marinat).

In uleiul rămas de la prăjirea peştelui se prăjesc ceapa tăiată în felii, morcovul, ţelina şi păstârnacul, tăiate, de aseme­nea, în felii subţiri.

Se adaugă făina. Se stinge cu oţet, bulion şi puţină boia, adăugând apă după nevoie. Se lasă să fiarbă 25-30 minute.

Se potriveşte de sare şi oţet (marinata trebuie să fie acrişoară), apoi se strecoară.

Bucăţile de crap prăjite se pun într-o tavă, turnând peste ele sosul preparat şi strecurat.

Se adaugă 3 – 4 foi de dafin, o cren­guţă de cimbru şi se mai lasă să dea puţin în clocot.

După ce a fiert, se pune în cuptorul încins 10-15 minute

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.