Marinada pentru carnea rosie

Printeaza

Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă (ori ambele).

Marinada pentru carnea rosie din: suc de portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie verde.

Ingrediente:Marinada pentru carnea rosie

  • 120 ml suc de portocale
  • 120 ml limonadă proaspătă
  • 1 ceapă tocată
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi pisat
  • 2 linguri cu oregano uscat
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie verde

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele. Se poate folosi si un blender.

Timpul de macerare pentru carnea roşie, oaie, miel este de 4-6 ore. Pentru vânat, timpul este chiar mai mare de şase ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.