Mapo Doufu

Printeaza

Mapo Doufu din: tofu, sos de soia, vin de orez, sare, ulei de susan, ceapa verde, ghimbir, ardei iute, usturoi, zahar, ulei de soia, piper, pasta iute, supa de pasare.

Ingrediente:Mapo_Doufu

  • 350 g tofu
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri de vin de orez
  • Sare
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • ½ legatura de ceapa verde
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat macinat
  • 3 ardei iuti
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei de soia
  • 1 lingura boabe de piper Sichuan
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite de pasta iute din orice leguma
  • 500 ml supa de pasare

Mod de preparare:

Tai branza tofu in bucati mari de 1.5 cm, apoi o amesteci intr-un vas cu sosul de soia, vinul de orez, un praf de sare si uleiul de susan. Acoperi vasul si lasi amestecul la marinat circa 20 de minute. Ceapa verde o speli, o cureti si o tai oblic in inele. Speli ardeii iuti, ii tai pe lung si ii cureti de seminte, apoi ii tai marunt. Cureti si cateii de usturoi si ii maruntesti.

Pentru sos, amesteci intr-o cana ½ de lingurita de sare si sosul de soia. Jumatate din piperul Sichuan il prajesti intr-o tigaie fara grasime, cam 2 minute, la foc mic, apoi il rasnesti si il pui deoparte. Intr-o tigaie adanca sau intr-un vas wok infierbanti uleiul, apoi calestii repede in el ghimbirul, restul de piper Sichuan, ardeii iuti si pasta iute de legume.

Adaugi tofu si sosul si, la foc iute, amestecand incontinuu, prajesti totul pana devine de o consistenta fluid-pastoasa. Adaugi ceapa verde, usturoiul si supa de pasare. Lasi totul la fiert circa 2 minute si servesti apoi cu piper Sichuan macinat.

Mapo Doufu

Mapo_Doufu

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ador retetele asiatice. Imi place tofu in combinatie cu sosul de soia si vreau sa incerc sa fac si eu aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.