Mansaf de pui

Printeaza

Mansaf de pui din: piept de pui, iaurt de oaie sau bivolita, ou, faina, migdale, muguri de pin, baharat, patrunjel, orez, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, unt si sare.

 

Ingrediente:Mansaf_de_pui

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 300 g iaurt (cremă) de oaie sau bivoliţă
  • 500 g iaurt de băut de bivoliţă
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 1/2 cană migdale tăiate mărunt
  • 1/4 cană muguri de pin
  • 1 linguriţă baharat (amestec de condimente arăbeşti)
  • pătrunjel
  • 250 g orez
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în bucăţi de dimensiuni medii, care se rumenesc uşor într-o tigaie în care s-a adăugat uleiul de măsline şi untul.

Intr-un vas mare se amesteca iaurtul cu oul batut, faina si condimentul baharat si se pune la foc mediu, amestecand continuu pentru a nu se branzi. Iaurtul se fierbe pana se ingroasa putin si se adauga apoi bucatile de carne rumenite anterior. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand puiul este bine patruns si sosus de iaurt a scazut. Se adaugă sare după gust.

Intr-o tigaie mai înaltă în care se pune puţin ulei, se rumenesc uşor migdalele şi mugurii de pin. Când sunt gata se scot şi se adaugă în tigaie orezul (lăsat în prealabil 30 min. la înmuiat în apă) şi se adaugă apa (1 cană de orez la 1 1/2 apă). Se lasă pe foc cca 20-30 min.

Se tapetează un platou cu lipii, peste care se adaugă un strat de orez şi apoi bucăţile de carne de pui. Se adaugă sos de iaurt, atât peste carne, cât şi peste orez şi se ornează cu migdale, muguri de pin şi pătrunjel.

 

Mansaf de pui

Mansaf_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mansaf

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.