Mandarine

Printeaza

Mandarine

MandarineCa şi celelalte rude mai acrişoare ale ei, mandarina este mai mică decât o portocală şi are o coajă uşor de desfăcut.

Aceste portocale „egiptene” se numesc tangerines în engleză şi îşi datorează numele portului Tanger din Maroc, de unde au fost transportate pentru prima dată spre Europa, în secolul XIX.

Mandarinele au fost recent descoperite de maeştrii-bucâtari occidentali, care folosesc sucul şi coaja lor în marinate pentru carne şi fructe de mare prăjite.

Sunt, de asemenea, folosite pentru salate, dressinguri, sosuri cremă şi cocktailuri. Aroma de mandarine se adaugă deseori la sucuri preambalate, naturale sau carbogazoase. Aceste citrice conţin substanţe nutritive.

Sunt o completare excelentă a gustării de prânz şi pot fi păstrate la temperatura camerei . sau la frigider circa o săptămână.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.