Mancarica rece de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de mancarica rece de curca din: aripi de curcan, ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si foi de dafin.

Ingrediente:Mancarica rece de curcan

  • 2 aripi de curcan
  • 4 cepe
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion
  • 200 g măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine aripile de curcan şi le tai în bucăţi mai mici. Le pui la fiert 30 de minute, astfel încât să fie cam 2-3 degete de apă peste bucăţile de carne. Cureţi ceapa, o tai nu prea mărunt şi o pui să se înmoaie în ulei.

Apoi, o scurgi bine şi o dai prin maşina de tocat. în uleiul scurs de la untitul cepei stingi bulionul, apoi adaugi bucăţile de carne, ceapa şi apa în care au fiert aripile de curcan, sare, piper şi foile de dafin. Când car­nea este aproape fiartă, pui vinul, măslinele şi lămâia tăiată felii.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mancare rece de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.