Mancarica de prune cu orez

Printeaza

Mancarica de prune cu orez din: prune, apa, orez, zahar, ceapa, bulion, ulei.

Ingrediente:Mancarica_de_prune_cu_orez

  • 1 kg prune oparite
  • 2 l apa
  • 2 pahare orez
  • 2 pahare zahar
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi prunele de codiţe, le speli şi le opăreşti la tuci, apoi le scoţi din zeamă şi le pui pe gratii de lemn la uscat, timp de 7 zile. Le speli şi le pui la fiert împreună cu 2 l de apă şi 2 pahare de orez.

Apoi pregăteşti prăjeala aşa: pui uleiul la încins, apoi adaugi ceapa curăţată şi tocată, laşi să se călească puţin şi stingi cu bulion. Laşi sosul să scadă, apoi iei de pe foc şi adaugi în sos 2 pahare cu zahăr.

Mancarica de prune cu orez

Mancarica_de_prune_cu_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Roxana Apetria

    O singura data am mancat si nu-mi place de nici o culoare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.