Mancarica de pastai cu piept de vita
PrinteazaMancarica de pastai cu piept de vita din: fasole verde, piept de vita, ceapa, piper, rosii, vin, sare, ulei.
- 1 kg fasole verde
- 500 g piept de vită
- 2-3 cepe
- 200 ml supă de legume
- 1 lingură cu piper boabe
- 5 linguri cu vin alb
- 1-2 roşii
- ulei
- sare
- 1 linguriţă cu ghimbir
- 3 linguri cu sos de soia
Mod de preparare:
Curăţă carnea, trece-o prin jet de apa, şterge-o cu un prospop de hârtie şi las-o în congelator 30 de minute.
Intre timp, spală şi curăţă fasolea, ceapa şi roşiile. Pune la călit ceapa tocată mărunt, adaugă fasolea, un praf de sare şi înăbuşă bine, adaugând din când în când puţină apă.
Când este aproape gata, pune roşiile fără pieliţă şi tocate mărunt (sau date prin răzătoarea mare).
Pune wokul la încins (fără grăsime) şi prăjeşte piperul măcinat proaspăt Stinge apoi cu vinul, supa (sau apă), ghimbirul şi sosul de soia. Lasă să dea într-un clocot, ia de pe foc şi scoate preparatul.
Aşază din nou tigaia pe aragaz, adaugă un pic de ulei şi prăjeşte carnea tăiată fâşii subţiri la foc iute. După 5 minute, pune sosul de piper şi mai lasă pe foc 2 minute.
La final, adaugă fasolea pregătită, amestecă încet şi mai lasă maximum 5 minute.
Pofat buna!