Mancarica de linte si legume

Printeaza

Mancarica de linte si legume din: linte, ardei gras, ardei iute, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, boia, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.

Ingrediente:Mancarica_de_linte_si_legume

  • 2 căni linte
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 ardei iute
  • 250 ml suc de roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape lintea şi o laşi la înmuiat 10 minute. O scurgi.

Căleşti în ulei ceapa, morcovii, ardeiul gras şi usturoiul, tăiate mărunt. Adaugi lintea şi apă cât să le acopere, şi le laşi să fiarbă 20-25 de minute, amestecând din când în când.

Spre sfârşit pui sucul de roşii, ardeiul iute şi boiaua. Sărezi şi piperezi după gust. Mai laşi să fiarbă, până scade suficient. O poţi servi cu mărar sau cu pătrunjel.

Mancarica de linte si legume

Mancarica_de_linte_si_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.