Mancarica de linte cu chutney

Printeaza

Mancarica de linte cu chutney din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, linte, chutney, chimion, coriandru, turmeric, dafin, smantana, lapte, oua, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe mari, tăiate mărunt
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 morcovi, raşi
  • 4×400 g linte fiartă şi scursă bine
  • 10 boabe de piper
  • 125 g chutney de fructe
  • 2-3 linguri cu garam maşala
  • 1 linguri cu chimion măcinat
  • 1 linguri cu coriandru măcinat
  • 3 linguriţe cu pudră de curry
  • 2 linguriţe cu turmeric
  • 3 frunze de dafin
  • sare şi piper negru măcinat

Pentru umplutura:

  • 1/2 cană cu smântână
  • 1/2 cană cu lapte
  • 3 ouă, bătute
  • un praf de sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.

Prăjeşte ceapa la foc mic timp de 5 minute, sau până devine aurie. Adaugă restul ingredientelor, exceptând frunzele de dafin. Amestecă bine şi prăjeşte-le la foc mediu timp de 10 minute.

Transferă lintea într-un vas termorezistent. Netezeşte suprafaţa şi aranjează deasupra frunzele de dafin. Pentru umplutură, bate împreună toate ingredientele şi toarnă-le peste linte.

Coace timp de 45 de minute, până când s-a rumenit deasupra şi umplutura s-a întărit.

Serveşte preparatul cald, cu salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.