Mancarica de limba cu masline

Printeaza

Mancarica de limba cu masline din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, bulion, masline, ulei, lamaie, sare.

Ingrediente:Mancarica de limba cu masline

  • 1 kg limbă (1-2 bucăţi)
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 pătrunjel
  • piper boabe
  • 2-3 linguri bulion
  • 250 g măsline
  • 2 linguri ulei
  • 1 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru început, limba se fierbe. Separat, într-o cratita de 2-3 I se pune ulei la încins. In uleiul încins se adaugă ceapa tocată fin. Când ceapa şi-a schimbat culoarea, se adaugă bulionul subtiat cu câteva linguri de supă (zeama în care a fiert limba) şi sare, apoi se completează lichidul cu un pahar de supă.

După ce sosul mai fierbe la foc potrivit cam 10 minute, se adaugă limba tăiată în felii nu mai groase de 1 cm şi măslinele (care au fost desărate din timp). Se lasă să mai fiarbă cam un sfert de oră, se ia de pe foc şi se adaugă lămâia tăiată fin în rondele (apoi în sferturi), fără a mai pune mâncarea pe foc.

Mâncarea se serveşte rece.

Ca principală variantă, mentionăm realizarea unui sos mai legat, obfinut prin folosirea făinii (1 lingură). Aceasta se adaugă peste ceapa prăjită şi este stinsă cu supă, în care a fiert limba (1-2 pahare). In rest, se procedează ca şi în cazul retetei de bază.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.