Mancarica de legume cu peste afumat

Printeaza

Mancarica de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi, radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de masline.

Ingrediente:Mancarica_de_legume_cu_peste_afumat

  • 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă, somon)
  • 300 g cartofi
  • 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele)
  • 20 g morcovi tăiați cuburi
  • 100 g rădăcină de țelină (tăiată cuburi)
  • 1 căţel usturoi tocat
  • 750 ml bulion de legume
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

De la pătrunjel se păstrează câteva frunze pentru decor, iar codiţele se toacă separat. Se înăbuşă usturoiul şi prazul în ulei de măsline, se adaugă cartofii, morcovii, ţelina şi codiţele tocate de pătrunjel, se amestecă, se toarnă bulionul de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 15 min.

Peştele se mai controlează o dată să nu mai aibă oase, apoi se taie în bucăţi potrivite. Când sunt gata legumele, se adaugă peştele, se amestecă cu grijă şi se încălzeşte bine, dar nu se mai fierbe. Se asezonează cu sare şi piper. Se serveşte în farfurii adânci, presărat cu pătrunjelul tocat şi decorat cu câte o frunză de pătrunjel.

Mancarica de legume cu peste afumat

Mancarica_de_legume_cu_peste_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.