Mancarica de ficatei de pasare

Printeaza

Mancarica de ficatei de pasare din: ficatei, ceapa, ardei, ulei, pasta de rosii si ardei, bulion, dafin, sare, piper, usturoi verde, patrunjel, lapte.

Ingrediente:Mancarica de ficatei de pasare

  • 500 g ficăţei
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 50 ml ulei
  • 200 ml pastă de roşii şi ardei
  • 1 lingură bulion
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva frunze de usturoi verde
  • câteva fire de pătrunjel
  • 150 ml lapte dulce pasteurizat

 

Mod de preparare:

Se spală ficăţeii de pasăre, se curăţă de pieliţe şi se păstrează 30 min. la frigider, într-un vas cu lapte dulce pasteurizat.

Se curăţă ceapa şi ardeiul gras şi se taie cubuleţe.

Se căleşte ceapa în ulei, până se înmoaie, apoi se adaugă ardeiul şi se mai lasă pe foc încă 5 minute, timp în care se amestecă.

Se toarnă 200 ml apă fierbinte şi se lasă să fiarbă sub capac, la foc mediu, amestecând din când în când.

Se aşază ficăţeii în strecurătoare şi se lasă să se scurgă; apoi se trec prin jet de apă.

Se pun ficăţeii la fiert în apă, doar până dau în clocot şi se poate lua spuma.

Când ceapa a fiert, se adaugă pasta de roşii, bulionul şi frunzele de dafin. Se continuă fierberea timp de mai puţin de 1 minut, după care se adaugă ficăţeii scurşi, sare şi piper după gust şi se continuă fierberea 2-3 minute.

Se presară frunzele de usturoi fin tocate şi se stinge focul.

Se serveşte mâncărica alături de mămăliguţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.