Mancarica de dovlecei cu usturoi

Printeaza

Mancarica de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, faina, verdeata, sare.

Ingrediente:Mancarica de dovlecei cu usturoi

  • 4-6 dovlecei tineri
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • usturoi
  • 1 linguriţă cu făină
  • verdeaţă tocată
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coajă, tăiaţi-i felii de 2 cm grosime, prăjiţi în ulei încins până se înmoaie şi scoateţi-i pe o farfurie.

In uleiul rămas căliţi ceapa până devine transparentă, împreună cu puţin usturoi tocat, după care puneţi dovleceii în sos, presăraţi cu faină, amestecaţi uşor şi acoperiţi mâncarea cu felii de roşii fară pieliţă.

Săraţi, puneţi 1 cană cu apă caldă sau supă de zarzavat, fierbeţi la foc mic 20 min.

Serviţi mâncarea caldă, cu verdeaţă tocată deasupra, cu pâine neagră şi, eventual, un pahar cu vin alb dulceag.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.