Mancarica de curcan cu pere

Printeaza

Mancarica de curcan cu pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper.

Ingrediente:Mancarica de curcan cu pere

  • 4 cani de apa
  • 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați
  • 1 cana de oțet de cidru de mere
  • 1 cana de suc de mere
  • 1/3 cana sirop de arțar
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 2 pere, decojite și taiate bucați
  • 2 lingurite de ulei de măsline
  • 1/2 ceasca faina
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 kg carne curcan
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Aduceti apa la fiert într-o cratița mare la foc mediu. Adauga cartofii dulci, gatiti pana cand se inmoaie, aproximativ 12-15 minute. Se scurg și se pun deoparte.

Intre timp, puneti la fiert oțetul de cidrul și sucul de mere la foc mediu. Fierbeti aproximativ 15-20 minute.

Adauga lingurita sirop de artar, muștarul și sarea, se amesteca continuu timp de 5 minute. Adauga bucatile de pere, se amesteca timp de doua minute și se reduce focul la mic.

Intr-un bol amestecati faina, 1 lingurita de cimbru, usturoiul granulat, sare și piper dupa gust.

Se incalzește uleiul de masline într-o tigaie mare la foc mediu. Dati curcanul prin amestecul de faina si condimente, adaugati apoi carnea de curcan in tigaie si prajiti cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Adauga cartofii dulci și amestecul de pere, se reduce focul la mediu, se pune capacul și se lasa la fiert 8-10 minute.

Se serveste cald, cu cartofi dulci si sos deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.