Mancărică cu piept de pui

Printeaza

Mancărică cu piept de pui

Mancărică cu piept de pui

Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • două piepturi de pui
  • două cepe
  • o frunză de dafin
  • două linguri de pastă de roşii
  • doi ardei graşi roşii
  • doi căţei de usturoi
  • un vîrf de linguriţă de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi potrivit de mari. Se pun într-un vas cu apă rece ca să nu se înnegrească şi să mai elimine din amidon.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii tăiaţi în cubuleţe şi se călesc zece minute la foc mediu.

Se pun cartofii, se călesc pînă cînd capătă o culoare aurie şi se toarnă două căni de apă.

Se condimentează, se lasă să fiarbă pînă cînd cartofii sunt fierţi pe jumătate şi se adaugă pasta de roşii dizolvată cu puţină apă. Se presară boiaua de ardei, se adaugă frunza de dafin şi se lasă să fiarbă.

Piepturile de pui se spală, se dezosează, se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se taie în felii.

Mancărică cu piept de pui

Mancărică cu piept de pui.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.