Mancarea marinarului

Printeaza

Mancarea marinarului din: carne de vita, ceapa, bere, dafin, cimbru, patrunjel, cartofi, ulei, sare, piper, paste de tomate, amidon, mustar.

Ingrediente:Mancarea marinarului

  • 6 felii carne de vită
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagră
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură muştar
  • piper boabe
  • pătrunjel verde


Mod de preparare:

Incingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti feliile de carne, pe care le-ai condimentat cu sare şi piper. Laşi să scadă sucul pe care şi-l lasă, cam 15 minute, având grijă să întorci feliile pe ambele părţi. Scoţi carnea pe un şervet Bbîbrbant, iar în ulei pui ceapa tocată mărunt.

O căleşti puţin, apoi adaugi carnea, rădăcinile de pătrunjel tăiate rondele, cimbru şi foile de dafin. Torni berea şi apoi adaugi apă, aşa încât carnea să fie acoperită de lichid. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper şi laşi pe foc sub capac, din nou circa 15 minute, având grijă să amesteci din când în când.

Când carnea este aproape gata, pui cartofii tăiaţi în patru şi laşi până ce totul este gata. Scoţi carnea şi cartofii pe un platou, iar în sosul rezultat adaugi amidonul dizolvat în puţină apă rece, muştarul, boabele de piper şi pasta de tomate. Amesteci şi laşi pe foc, până când sosul scade şi se îngroaşă. Torni sosul peste carnea şi cartofii de pe platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.