Mancare turceasca cu vinete

Printeaza

Mancare turceasca cu vinete din: vinete, lapte, unt, zahar, sare.

Ingrediente:Mancare turceasca cu vinete

  • 3 vinete
  • 2 ceşti cu lapte
  • 1 lingură unt
  • zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele la foc potrivit şi le cureţi. Scoţi seminţele şi toci vinetele cu satârul de lemn.

Intr-o cratiţă pui laptele la fiert şi, când se umflă, adaugi vinetele. Laşi să scadă până se face un piure care se ţine de lingură, amestecând mereu.

Adaugi sare, piper, puţin zahăr şi o bucată bună de unt. Baţi la foc, cu o lingură de lemn, până se înălbesc vinetele.

Serveşti piureul de vinete cald.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.