Mancare simpla de gulii

Printeaza

Mancare simpla de gulii din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare.

Ingrediente:Mancare simpla de gulii

  • 1 kg gulii crude
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei
  • 1-2 linguri bulion
  • mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)
  • sare

 

Mod de preparare:

Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri de ordinul a 5 mm. Intr-o tigaie mai mare sau o cratiţă (de 2-3 I) cu puţin ulei, se pun să se înăbuşe feliile de gulie (un fel de fiert înăbuşit în sucul propriu).

Separat, în altă tigaie, se pune la prăjit ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a îngălbenit, se presară făina, iar când aceasta a început să se îngălbenească, se stinge cu 1-2 pahare de supă sau apă.

In sos se adaugă bulionul şi mirodeniile, apoi sosul (mai subţire) se toarnă peste feliile de gulie. Se adaugă sare după gust şi se pune la fiert pentru încă 15-20 de minute, la început acoperit, apoi fără capac, pentru a scădea zeama.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.