Mâncare de roşii şi năut

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tigaie mare, se prăjesc în ulei de măsline 1 vânătă tăiată cubuleţe şi 1 ceapă tocată, până ce s-au pătruns. Se adaugă 1 căţel de usturoi strivit, 1 conservă de 400g de roşii ţocate,1/? conservă cu apă şi 1 linguriţă de oregano. Se fierbe încet 10 minute.

Se adaugă 200g de roşii cherry tăiate jumătăţi şi 400g de năut de la conservă cu 2 minute înainte de a stinge focul, apoi se adaugă sare şi piper. Se ung 4 felii de baghetă cu un pic de ulei de măsline. Se mai amestecă 1 linguriţă de oregano cu 4 linguri de parmezan, apoi se presară peste pâine.

Se pun feliile peste amestecul de năut, apoi se dau sub gril până devin crocante şi aurii. Se presară 1 mână de busuioc pe deasupra şi se serveşte.

Mâncare de roşii şi năut

Mâncare de roşii şi năut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.