Mancare pricopsita
PrinteazaMancare pricopsita din: ardei capia sau gras, rosii, usturoi, ceapa, sare, ulei.
- 1, 1/2 kg ardei capia sau gras
- 1 kg rosii bine coapte
- sare
- usturoi
- 1 ceapa
- ulei
Mod de preparare:
Se coc ardeii, se curăţă, se scot cotoarele şi sâmburii, apoi se taie fâşii destul de groase.
Roşiile se toacă foarte mărunt sau se dau prin râzătoare. Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei.
Deasupra se pun roşiile şi se lasă să fiarbă 15 min.
Se adaugă ardeii, se sărează şi se lasă să fiarbă la foc mic până când ardeii sunt bine fierţi.
Se stinge focul şi se pune usturoiul pisat (cam 3-4 căţei de usturoi).
Se serveşte atât caldă, cât şi rece, ca fel de mâncare sau ca garnitura la friptura de pui.
Pofta buna!