Mancare de praz
PrinteazaMancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper.
- 1 kg praz
- 5 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 1 kg rosii
- 1 frunza de dafin
- 1/2 lingurita scortisoara
- 500 ml otet de mere
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele. Taiati prazul in bucati de 2 cm. Puneti-l intr-o cratita la calit in ulei. Cand prazul incepe sa se ingalbeneasca, adaugati morcovii taiati in buculete, ceapa, telina si rosiile taiate de asemenea in cubulete.
Rosiile trebuie decojite inainte de a fi taiate. Sarati, piperati si puneti si foaia de dafin in cratita. Turnati apa cat sa acopere ingredientele, adaugati scortisoara si acoperiti vasul. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele s-au inmuiat si apa a scazut.
Numai inainte de a servi mancarea adaugati otetul si amestecati bine. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.
Mancare de praz
Pofta buna!