Mancare de praz

Printeaza

Mancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg praz
  • 5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 kg rosii
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 500 ml otet de mere
  • 150 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati si spalati legumele. Taiati prazul in bucati de 2 cm. Puneti-l intr-o cratita la calit in ulei. Cand prazul incepe sa se ingalbeneasca, adaugati morcovii taiati in buculete, ceapa, telina si rosiile taiate de asemenea in cubulete.

Rosiile trebuie decojite inainte de a fi taiate. Sarati, piperati si puneti si foaia de dafin in cratita. Turnati apa cat sa acopere ingredientele, adaugati scortisoara si acoperiti vasul. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele s-au inmuiat si apa a scazut.

Numai inainte de a servi mancarea adaugati otetul si amestecati bine. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.

Mancare de praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.