Mancare de fasole cu usturoi
PrinteazaMancare de fasole cu usturoi din: fasole boabe, coriandru, usturoi, ulei de masline, apa, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- 2 legături coriandru verde
- 2 legături coriandru uscat, fărâmiţat
- 4 căţei usturoi
- 1 ceaşcă ulei de măsline
- 2 pahare apă caldă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă bine fasolea de impurităţi şi se spală în mai multe ape. Se lasă la înmuiat până a doua zi. într-un vas cu ulei încins, se călesc coriandrul şi usturoiul.
Când usturoiul s-a înmuiat, se adaugă fasolea.
Se amestecă, la foc domol, continuu, adăugându-se apa, sarea şi piperul. Se lasă la foc mic până când apa scade foarte mult. Tot timpul trebuie să se amestece, pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească bine.
Pofta buna!