Mancare de viţel cu dovlecei

Printeaza

Mancare de viţel cu dovlecei din: carne de vitel, dovlecei, unt, ceapa, faina, marar, sare.

Ingrediente:Mancare de viţel cu dovlecei

  • 750 g carne de viţel
  • 4 dovlecei
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă făină
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi tai în patru pe lungime, apoi în bucăţi de 5-6 cm pe care le prăjeşti în puţină grăsime.

Când carnea este pe jumătate fiartă, pui dovleceii şi mărarul, dai cratiţa la cuptor şi laşi să fiarbă înăbuşit, până ce au fiert toate. După ce scoţi mâncarea de la cuptor, dacă-ţi place, poţi adăuga şi 2 linguri de smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.