Mancare de varza cu pulpe de rata

Printeaza

Mancare de varza cu pulpe de rata din: pulpe de rata, seminte de chimen, ceapa, supa, untura, zahar, apa, varza rosie, dafin, cumin, mar, compot de merisoare, otet de mere.

Ingrediente: Mancare_de_varza_cu_pulpe_de_rata

  • 4 pulpe de raţă
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • 2 cepe
  • supă de pasăre
  • 2 linguri untură
  • 2-3 linguri zahăr
  • 100 ml apă
  • 800 g varză roşie tocată
  • 1 foaie de dafin
  • 1 praf cumin măcinat
  • 1 măr
  • 2 linguri compot de merişoare
  • oţet de mere

Mod de preparare:

Se spală pulpele, se sărează şi se dau la frigider 5 ore. Se scot apoi din frigider, se mai sărează o dată şi se presată chimen. Se curăţă o ceapă, se taie felii şi se aşază într-o tavă, cu tot cu pulpele de raţă.

Se încinge cuptorul la 180 °C şi se acoperă friptura cu un capac sau cu folie de aluminiu; se coace 90 minute. Se stropeşte din când în când cu supă şi sosul din tavă, care însă nu trebuie să fie atât de abundent încât pulpele să plutească în el.

Se scoate capacul, se înţeapă pulpele de raţă în mai multe locuri cu furculiţa şi se stropesc regulat cu sos. Se mai coc 45 minute sau mai mult, până ce carnea devine moale şi pielea crocantă.

Se prepara varza: se căleşte ceapa tocată în 2 linguri untură şi se adaugă zahărul; se lasă să se topească şi să se caramelizeze puţin. Se toarnă 100 ml apă şi adaugă varza, foaia dafin şi cuminul. Se sarează şi se fierbe înăbuşit 50 minute.

Cu 15 min. înainte de a figata se adaugă mărul cuburi sau ras. La final se înglobează compotul şi oţet după gust, astfel încât varza să fie dulce-acrişoară. Se scot pulpele din tavă şi se pasează sosul. Se servesc cu varză.

Mancare de varza cu pulpe de rata

Mancare_de_varza_cu_pulpe_de_rata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.