Mancare de rinichi cu boia de ardei
PrinteazaMancare de rinichi cu boia de ardei
- 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc
- 3 cepe
- 1 lingură untură
- 1 lingură bulion
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă făină
- 2-3 linguri vin
- 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pelungime, se scoate toată grăsimea de la mijloc, se taie în felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsînd să dea un clocot, două.
Se strecoarăşi se spală bine cu apă călduţă.
Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte în untură pînă începe să se îngălbenească, se adaugă făina, lăsînd să se prăjeascăşi ea puţin, apoi se stinge cu zeamă de carne sau, în lipsă, cu apă.
Se adaugă bulionul, boiaua, vinul, sarea şi piperul.
Se lasă să fiarbă la foc pînă cînd rinichii sînt gata.
Pofta buna!