Mâncare de pui sub capac de pâine

Printeaza

Mâncare de pui sub capac de pâine din: pulpa de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci champignon, rosii deshidratate, ardei iute, patrunjel verde, frunze de dafin, ulei de masline.

Ingrediente:Mancare_de_pui_sub_capac_de_paine

  • 1 kg pulpe de pui
  • 400 g rosii
  • 100 g masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 rosii deshidratate
  • 1 ardei iute uscat
  • patrunjel verde
  • 2 frunze de dafin
  • 50 ml ulei de masline

pentru capacul de paine:

  • 300 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • circa 160 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • suplimentar: 1 lingura faina, 2 linguri apa

 

Mod de preparare:

Intr-un vas de lut (de preferat), pui la călit, în 2-3 linguri de ulei de măsline, usturoiul necurăţat, dar zdrobit cu muchia unui cuţit. După 2 minute adaugi pulpele de pui tăiate în două şi le dai la foc mic până prind culoare.

După ce s-au rumenit, torni vinul alb, iar în momentul în care alcoolul s-a evaporat, adaugi măslinele, roşiile tăiate în bucăţele, ciupercile (dacă sunt mari, le tai în două, dacă nu, le laşi întregi), roşiile deshidratate tocate mărunt, pătrunjelul şi ardeiul tocate şi foile de dafin. Acoperi cu un capac şi le laşi la foc mic circa 30 de minute. Din când în când, întorci puiul de pe o parte, pe cealaltă.

Intre timp, pregăteşti capacul de pâine. Pui făina într-un vas, iar în mijloc adaugi drojdia dizolvată în apă călduţă şi uleiul de măsline. Frămânţi bine şi, când prinde consistenţă, adaugi sarea. în funcţie de tipul de făină folosit, aluatul mai poate cere puţină apă.

Adaugi lingură cu lingură, până obţii un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mână. Iei cratiţa de pe foc şi o laşi câteva minute să se răcească. Intr-un vas micuţ, amesteci o lingură de făină cu circa 2 linguri de apă, astfel încât să obţii un aluat fluid precum cel de clătite.

Intinzi aluatul de pâine într-o foaie subţire, mai mare decât diametrul cratiţei. Ungi cu o pensulă bordura cratiţei şi circa 2 cm din partea exterioară a ei, cu aluatul fluid, apoi întinzi aluatul pe întreaga cratiţă şi presezi bine.

Aluatul fluid are rol de „lipici”, aşa că nu te speria că te vei trezi cu capacul în cratiţă, pentru că, odată dat la cuptor, va creşte foarte frumos.

Dai cratiţa la cuptor, până ce capacul de pâine se rumeneşte. Dacă vrei să faci câteva decoraţiuni din aluatul rămas, nu le pune pe capac decât după ce acesta s-a umflat în cuptor. Când vezi că s-a bombat, deschizi uşa cuptorului, adaugi decoraţiunile şi închizi repede uşa cuptorului.

Il prezinţi la masă cu tot cu capacul de pâine rumenit, pe care îl tai în faţa musafirilor. Capacul are un gust absolut delicios, aşa că poate fi servit alături de mâncărică.

Mâncare de pui sub capac de pâine

Mancare_de_pui_sub_capac_de_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.