Mancare de pui cu gogosari

Printeaza

Mancare de pui cu gogosari din: piept de pui, gogosari, ciuperci, ceapa, usturoi, vin.

Ingrediente:Mancare de pui cu gogosari

  • 4-5 gogoşari
  • 200 g ciuperci
  • 800 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • vin
  • dafin

 

Mod de preparare:

Se coc 4-5 gogoşari pe o plită fierbinte, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se fierb în apă cu sare, 10 minute, 200 g ciuperci; apoi se scurg şi se toacă mărunt.

Intr-o tigaie încinsă cu puţin ulei se prăjesc 800 g piept de pui. Se condimentează cu sare şi piper, iar când s-a rumenit frumos, se scoate din tigaie.

In grăsimea rămasă se călesc 1 ceapă şi 4-5 căţei de usturoi tocaţi. Se adaugă ciupercile, gogoşarii şi 250 g pastă de roşii, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Se transferă într-o tavă, se adaugă 150 ml vin alb, câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. Se lasă 15 minute în cuptorul încins şi înainte de servire se presară caşcaval ras şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.