Mancare de pui cu dovleac si sofran

Printeaza

Mancare de pui cu dovleac si sofran din: pui, dovleac, morcovi, ceapa, unt, sofran, ulei, usturoi, stafide, sare, piper.

Mancare_de_pui_cu_dovleac_si_sofran

Ingrediente:

  •  un pui
  •  un kg dovleac
  •  2 morcovi
  •  3 cepe
  •  50 g unt
  •  un pic de şofran
  •  2 linguri ulei
  •  2-3 căţei usturoi
  •  50 g stafide
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Puiul foarte bine curăţat şi porţionat se rumeneşte jn ulei. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul si stafidele. După ce puiul s-a rumeniţ, se adaugă un pahar cu apă, safranul, rondelele de morcovi, sare şi se lasă la fiert o oră, până ce carnea cade de pe os.

Intre timp, dovleacul cuburi se rume­neşte în unt şi se presară cu sare si piper. Se adaugă dovleacul peste pui şi se mai lasă la fiert 10 minute.

Mancare de pui cu dovleac si sofran

Mancare_de_pui_cu_dovleac_si_sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.