Mancare de prune uscate sau afumate

Printeaza

Mancare de prune uscate sau afumate din: prune, zahar, faina, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g prune
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de făină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se spală bine prunele, se ţin într-un castron cu apă rece 30- 50 de minute, după care se pun într-o cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când încep să fiarbă, se adaugă zahărul (cantitatea de zahăr variază în funcţie de gust).

Separat, se pune într-un castron ulei, se adaugă făina şi se freacă până se obţine o pasta moale, care se pune în cratiţa cu prune (sosul de făină se adaugă când prunele sunt bine fierte). Se continuă fierberea până scade din lichid. Se servesc reci.

Sfat: La prepararea mâncării cu prune afumate, se reco­mandă spălarea acestora în mai multe ape şi ţinerea lor în apă un timp mai îndelungat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.