Mancare de praz cu oua ochiuri

Printeaza

Mancare de praz cu oua ochiuri din: praz, ceapa, ulei, pasta de tomate, oua, sare, piper, foi de dafin, cimbru.

Ingrediente:Mancare_de_praz_cu_oua_ochiuri

  • 1,5 kg praz
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 15 g pasta de tomate
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi prazul, le speli şi le tai în bucăţele de circa 3 cm lungime. Inăbuşi ceapa şi prazul la foc mic până capătă o culoare gălbuie. Torni apă cât să acoperi compoziţia şi laşi să fiarbg la foc mic timp de 10 minute, ameste­când să nu se prindă.

Când sosul e aproape scăzut, adauga pasta de tomate diluată în zeama în care a fiert prazul, sarea şi pipe­rul, foile de dafin şi spargi ouăle, pe rând, în mâncare. Laşi apoi să fiarbă uşor, timp de 5-6 minute cu crenguţa deasupra şi capacul pus, pentru a se înăbuşi.

Aşezi preparatul pe o’farfurie, în aşa fel încât oul să fie deasupra. Presari pătrunjel verde peste mâncare.

Mancare de praz cu oua ochiuri

Mancare_de_praz_cu_oua_ochiuri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.