Mancare de post: Praz cu masline

Printeaza

Praz cu masline din: praz, masline, sare, bulion, zahar, ulei, lamaie, verdeata.

Ingrediente:Mancare de post: Praz cu masline

  • 1 kg praz
  • 300g măsline
  • sare
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 cepe
  • 1/2 ceaşcă mare cu ulei
  • 1/4 lămâie, verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Spălaţi măslinele, le fierbeţi şi scoateţi sâmburii. Prazul se curăţă de foile weştede, se spală şi se taie (doar partea albă) în bucăţi de 2-3 cm.

Scurgeţi prazul, apoi îl căliţi în ulei fierbinte şi-l treceţi într-o cratiţă cu pereţi îm alţi. Acoperiţi cu un amestec de: apă caldă, zahăr, sare, ceapă tocată, bulion de noşii, felii de lămâie.

Tot acum puneţi în cratiţă şi măslinele.

Fierbeţi la foc mic, cu vasul acoperit 1/2 oră. Decoraţi cu verdeaţă tocată fin.

Serviţi mâncarea rece, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.