Mancare de post: Praz cu masline
PrinteazaPraz cu masline din: praz, masline, sare, bulion, zahar, ulei, lamaie, verdeata.
- 1 kg praz
- 300g măsline
- sare
- 2 linguri cu bulion
- 2 linguri cu zahăr
- 2 cepe
- 1/2 ceaşcă mare cu ulei
- 1/4 lămâie, verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Spălaţi măslinele, le fierbeţi şi scoateţi sâmburii. Prazul se curăţă de foile weştede, se spală şi se taie (doar partea albă) în bucăţi de 2-3 cm.
Scurgeţi prazul, apoi îl căliţi în ulei fierbinte şi-l treceţi într-o cratiţă cu pereţi îm alţi. Acoperiţi cu un amestec de: apă caldă, zahăr, sare, ceapă tocată, bulion de noşii, felii de lămâie.
Tot acum puneţi în cratiţă şi măslinele.
Fierbeţi la foc mic, cu vasul acoperit 1/2 oră. Decoraţi cu verdeaţă tocată fin.
Serviţi mâncarea rece, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!