Mancare de morcovi (varianta)

Printeaza

 Mancare de morcovi

Ingrediente:Mancare de morcovi (varianta)

  • 1 kg morcovi
  • 3 cepe
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă făină
  • 2 ceşti zeamă de carne sau apă
  • 1 gălbenuş
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se rad morcovii, se taie felii şi se pun să fiarbă cu apă rece, circa 10 minute. Se scurg. Se taie cepele felii foarte subţiri şi se pun într-o cratiţă cu unt şi cu morcovii fierţi şi scurşi.

Se adaugă sare şi o linguriţă de zahăr. Se ţin o jumătate de oră pe foc mic, mişcând cratiţa din când în când, ca să nu se prindă ceapa şi morcovii pe fund.

Se presară făina şi se toarnă zeama de carne sau apă. Se lasă să mai fiarbă 20 de minute.

Înainte de a servi, se amestecă separat un gălbenuş cu puţin sos din mâncare şi se toarnă apoi totul deasupra.

Se serveşte fierbinte, cu frigănele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.