Mancare de miel cu pasta de curry si lipii
PrinteazaMancare de miel cu pasta de curry si lipii din: ulei, ceapa rosie, usturoi, pasta de curry, rosii tocate, cartofi, mazare, lipii, iaurt.
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă roşie mare, tocată
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 200g carne tocată de miel
- 3 linguri pastă de curry
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 2 cartofi mari, tăiaţi în cuburi
- 250g de mazăre congelată
- 8 lipii, încălzite
- 140g de iaurt
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare, pune în ea ceapa şi căleşte-o câteva minute pentru a se înmuia. Adaugă usturoiul, amestecă 1 minut, apoi adaugă carnea tocată. Găteşte-o până când îşi schimbă culoarea, apoi încorporează pasta de curry roşiile, cartofii şi jumătate de cană de apă.
Asezonează bine, apoi acoperă mâncarea cu un capac şi las-o să fiarbă 20 de minute sau până când cartofii sunt aproape fierţi.
Indepărtează capacul şi fierbe mâncarea alte 10-15 minute, până când lichidul scade, iar sosul se lipeşte de cartofi şi carnea tocată. Adaugă mazărea, amestecă până când se decongelează, apoi serveşte mâncarea cu lipii calde şi iaurt.
Mancare de miel cu pasta de curry si lipii
Pofta buna!