Mancare de mazare cu masline

Printeaza

Mancare de mazare cu masline din: mazare, masline, ceapa, margarina, faina, zahar, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de mazare cu masline

  • 400 g mazare
  • 200 g masline
  • 2 cepe
  • 100 g margarina
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Măslinele se ţin cel puţin 1 oră la desarat in apa rece. Mazărea se fierbe şi se scurge. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă într-o tigaie cu 2 linguri de margarina încinsă şi puţină apă. Restul de margarina se pune în altă cratiţă, se topeşte, se adauga zahărul, se lasă până se caramelizeaza, apoi se toarnă făina, se căleşte puţin şi se stinge cu două căni de zeamă din cea în care a fiert mazărea.

Se adaugă peste ceapă sosul făcut din zahăr şi făină. Intre timp, maslinele se scot din apa rece şi se oparesc intr-o oală cu apă clocotită, apoi se adauga in oala cu mâncare şi se lasă la fiert până mai scade.

Se potriveşte de sare şi piper, se ia de pe foc si se adaugă verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.