Mancare de mazare cu carne de porc si marar
PrinteazaMancare de mazare cu carne de porc si marar din: carne de porc, mazare, ceapa, usturoi, suc de rosii, marar, ulei, sare, piper.
- 500 g carne de porc
- un kg mazăre congelată
- 2 cepe
- 5 căţei usturoi
- 200 ml suc de roşii
- o legătură mărar
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală şi se taie cubulete. Se pune să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute. Se ia din când în când spuma, şi apoi se scurge bine.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se călesc ceapa tăiată mărunt şi carnea. Se adaugă apă şi se lasă la fiert 30-40 de minute.
Se adaugă mazărea, care nu se decongelează înainte, şi se lasă la foc mic 10 minute. Se adaugă apoi sucul de roşii, usturoiul tăiat feliu-te, sarea şi piperul, iar după 5 minute se presară mărarul tăiat mărunt.
Se ia apoi de pe foc şi se poate servi.
Pofta buna!