Mancare de macris cu carne si patrunjel
PrinteazaMancare de macris cu carne si patrunjel din: carne, măcriş, pastă de tomate, ceapă, făină, sare, ulei, patrunjel verde.
- 500 g carne
- 1 kg măcriş
- 1 linguriţă pastă de tomate
- 1 ceapă
- 50 g făină
- sare
- 200 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti. între timp, opăreşti măcrişul ales, apoi îl scurgi. în uleiul în care ai prăjit carnea, pui ceapa tocată şi o înăbuşi cu puţină apă.
Când s-a înmuiat, adaugi pasta de tomate şi făina dezlegata cu apă. Laşi să dea în câteva clocote şi adaugi măcrişul, carnea şi sarea.
Trebuie să fiarbă până scade bine şi, când este aproape gata, presari pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!