Mancare de linte, naut si orez cu sos iute

Printeaza

Mancare de linte, naut si orez cu sos iute din: linte, orez, paste, naut, ceapa, ulei, usturoi, otet, sare, ardei chili, suc de rosii, ulei.

Ingrediente:Mancare de linte, naut si orez cu sos iute

  • 250 g linte maro
  • 250 g orez
  • 130 g paste vermicelli
  • 250 g paste mici curbate
  • 130 g naut fiert
  • 2 cepe
  • 75 ml ulei

Ingrediente sos:

  • 6 catei de usturoi
  • 75 ml otet
  • sare
  • 1 lingurita de ardei chili
  • 600 ml suc de rosii
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa felioare se caleste in ulei pana devine aurie. Se scoate ceapa si in acelasi ulei se prajesc pastele vermicelli. Se adauga 450 ml apa si un pic de sare. Se aduce la fierbere, se adauga orezul si se lasa pe foc pana cand lichidul se evapora, iar orezul este moale.

Lintea se fierbe in doua cani de apa timp de 40 de minute, la foc mediu, apoi se scurge. Se pune intr-o oala, se adauga 75 ml apa si se lasa la foc mic.

Intr-un vas cu apa clocotita, sare si ulei se fierb pastele, se scurg, apoi se pun intr-o oala cu un pic de apa si sare si se lasa la foc redus.

Pentru a prepara sosul se macina usturoiul, sarea si chili. Se prajesc in ulei pana devin aurii, se adauga sucul de rosii, se mai lasa pana se ingroasa sosul, iar uleiul se ridica la suprafata. Se adauga otetul si se fierbe.

Pe un platou se asaza orezul, pastele vermicelli, pastele, lintea si nautul. Se presara ceapa prajita si se toarna sosul.

Mancare de linte, naut si orez cu sos iute

Mancare de linte, naut si orez cu sos iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.