Mancare de linte cu morcovi

Printeaza

Mancare de linte cu morcovi din: linte, ceapa, morcovi, patrunjel, bulion, boia, sare, piper, ulei, foi de dafin, rondele de soia.

Ingrediente:Mancare_de_linte_cu_morcovi

  • 500 g linte verde
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ceapă albă (medie)
  • 2-3 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3-4 linguri bulion
  • 1 lingură boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • foi de dafin
  • 3 rondele de soia fierte

 

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape lintea şi o laşi 10 minute la inmuiat. Cureţi morcovii şi-i tai rondele.

Cureţi, speli şi toci ceapa, apoi o căleşti câteva minute în puţin ulei. Când este gata, adaugi lintea scursă bine, rondelele de morcov, soia făşii şi apă, cât să le acopere.

Pui şi frunze de dafin şi laşi la fiert 20-25 de minute. Adaugi boia, sare şi piper, după gust, şi bulionul diluat în puţină apă caldă.

Mai laşi 10-15 minute, apoi presari pătrunjelul tăiat mărunt, şi dai de pe foc.

Mancare de linte cu morcovi

Mancare_de_linte_cu_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.