Mancare de linte cu afumatura

Printeaza

Mancare de linte cu afumatura

Mancare de linte cu afumatura din: ceafa sau costita afumata, linte, dafin, faina, smantana, usturoi, otet.

 

  Ingrediente:

  • 400-500 g ceafă sau costiţă afumată
  • 300 g linte
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură făină
  • 3-4 linguri smântână
  • 3-4 căţei usturoi
  • oţet

 

Mod de preparare:

Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi desărată, o fierbi separat.

Când a fiert, o parte din zeama în care a fiert carnea o torni peste linte şi o laşi să mai dea în câteva clocote. Apoi adaugi făina desfăcută cu puţină apă, usturoiul zdrobit, foile de dafin, sare şi oţet după gust.

Mai laşi să fiarbă 10-15 minute şi este gata. O serveşti cu smântână şi cu bucăţele de carne fiartă alături. Este foarte bună cu murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.