Mancare de legume cu pui, la cuptor

Printeaza

Mancare de legume cu pui, la cuptorMancare de legume cu pui, la cuptor

Ingrediente:

  • 3 cartofi noi
  • 2 dovlecei
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3-4 roşii
  • 1 kg mazăre verde
  • 1 piept de pui (sau 2 pulpe)
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • 1 cutie mică de smântână (de 120 g)
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte subţiri pe care le căleşti câteva minute în ulei, le scoţi şi le laşi deoparte.

Speli roşiile şi ceapa, dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt ceapa şi o pui să se călească în ulei. Dezosezi apoi pieptul de pui, îl tai cubuleţe, speli şi tai fin mărarul, le adaugi peste ceapa călită şi le rumeneşti împreună.

Aşezi apoi într-o tavă de aragaz rondelele de dovle­cei şi cartofi, roşiile date pe râzătoare, toată mazărea şi la urmă pieptul de pui cu ceapă. Baţi apoi ouăle cu smântână, pui sare şi piper după gust şi le torni în tavă, peste legume şi carne. Dai mâncarea la cuptor pentru 50-60 de minute.

Mancare de legume cu pui, la cuptor

Mancare de legume cu pui, la cuptor

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata delicios.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.