Mancare de legume cu ficatei

Printeaza

Mancare de legume cu ficatei

Ingrediente:

  • 400 g ficatei de pui
  • 500 ml lapte
  • 1 conserva fasole fava
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei capia
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • Pudra de curry
  • 2 felii de ananas din conserva
  • Sare, piper, ulei de masline, tarhon

Mod de preparare:

Se spala ficateii de pui, se scurg si se pun intr-un castron impreuna cu laptele dulce. Se spala dovleceii, se taie in felii subtiri si se lasa intr-un castron. Se curata de seminte ardeii capia si ardeiul iute, se taie in fasii si se pun langa dovlecei.

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun peste legumele din castron. Se taie ananasul in cubulete sau in feliute subtiri. Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga legumele tocate si o cana de apa. Se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba 10 minute.

Cu 10 minute inainte de a opri focul se adauga ananasul, fasolea din conserva scursa de apa, un praf de pudra de curry si vinul alb.

Se scot ficateii din lapte, se scurg si se prajesc cateva minute in ulei incins. Se scot cu o spumiera, se condimenteaza si se pun peste mancare. Se serveste fierbinte, presarata cu tarhon tocat impreuna cu un pahar de Feteasca Neagra.

1 comentariu

  1. Este o reteta de mancare de legume cu ficatei simpla si gustoasa. O recomand cu drag. Eu am folosit si ficat de porc si este foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.