Mancare de gulii

Printeaza

Mancare de gulii 

Ingrediente:Mancare de gulii

  • 6 gulii mijlocii
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă făină
  • 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguriţe zahăr
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind aţoase. Se curăţă şi se taie felii groase de jumătate centimetru şi se înăbuşă cu puţin unt sau untură.

Separat se rumeneşte o ceapă tăiată mărunt, se adaugă făina, se sting cu puţină zeamă de carne sau cu apă. Se adaugă bulion de roşii şi două linguriţe de zahăr ars.

Se toarnă peste gulii, se lasă să scadă. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.