Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi

Printeaza

Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi din: fasole verde, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Mancare de fasole vere cu rosii si usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roşii
  • 4 linguri ulei
  • 1 căţel de usturoi (dacă doreşti)
  • câteva frunze de pătrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Căleşti în uleiul încins ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe. Adaugi păstăile rupte în bastonaşe şi morcovul tăiat ronddle sau ras.

Laşi pe foc 4-5 mi­nute, apoi adaugi apă cât să acoperi legumele şi laşi pe foc mic. Separat, opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe.

Când fasolea este aproape fiartă, adaugi roşiile şi usturoiul tocat fin. Potriveşti de piper şi sare şi mai laşi să fiarbă încet 10 minute. Presari verdeaţă toca­tă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.