Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

Printeaza

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

 

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)

 

Mod de preparare:

Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi morcovii, tai ceapa solzişori, dai morcovii pe răzătoarea mare şi le căleşti împreună cu fasolea 10-15 minute, la foc mic.

Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi laşi la scurs deoparte. Intr-o cratiţă pui un rând de cartofi, apoi unul de fasole călită pâne le termini. Torni apă mai mult de jumătate de cratiţă şi laşi mâncarea pe foc iute până începe să fiarbă. Apoi dai focul rnic ca să se înăbuşe.

Cu 5 minute înainte să iei cratiţa de pe foc, adaugi smântână sau maioneza şi verdeaţa tăiâă mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.