Mancare de fasole rosie, mazare si porumb

Printeaza

Mancare de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare, porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei, sare.

Ingrediente:Mancare_de_fasole_rosie_mazare_si_porumb

  • 350 g fasole boabe rosie
  • 1 ceapa
  • 200 g mazare
  • 200 g porumb
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 1 ardei iute
  • bicarbonat
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Lasă fasolea la înmuiat în apă cu bicarbonat. După 2-3 ore, schimbă apa şi pune fasolea la fiert.

Intre timp, curăţă legumele şi taie ceapa în cubuleţe, iar ardeiul în fâşii. Incinge câteva linguri cu ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa, apoi adaugă ardeii şi mazărea, iar peste două minute, pune porumbul.

Acoperă cu apă şi lasă să fiarbă.

Când fasolea este moale, scurge-o şi pune-o peste legume, completează cu apă, lasă să dea în câteva clocote, apoi adaugă bulionul, boiaua şi sare.

Fierbe totul la foc iute şi lasă să scadă. Adaugă ardeiul (cu tot cu seminţe) tocat mărunt şi mai ţine pe foc cinci minute.

Mancare de fasole rosie, mazare si porumb

Mancare_de_fasole_rosie_mazare_si_porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.