Mancare de dovlecei cu sunca

Printeaza

Mancare de dovlecei cu sunca

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 200 g ciuperci
  • 300 g sunca de porc presata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 bucata mica de fenicul
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • 1 conserva de naut
  • Sare, piper, ulei, parunjel
  • Orez, paste orzo

Mod de preparare:

Feniculul si ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde cu apa clocotita si se dau prin razatoare. Dovleceii se spala, se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se pun intr-un castron si se lasa sa stea timp de zece minute, acoperiti cu un capac.

Se incinge ulei intr-o cratita, se pun ceapa si feniculul, se calesc pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Se adauga feliile de dovlecei si ciupercile taiate felii, se prajesc timp de zece minute la foc potrivit, apoi se toarna rosiile.

Se adauga 2 cani de apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba pana cand feliile de dovlecei s-au inmuiat. Se presara nautul, usturoiul feliat si sunca de porc taiata in bucati mai mici. Se fierbe timp de zece minute, se opreste focul si se presara verdeata tocata.

Se servesc fierbinti, simpli, cu orez sau paste orzo impreuna cu un pahar de Merlot.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.